Intel Core i7 vs. Intel Core i9: hoe te beslissen | Lenovo Nederland (2023)

Intel Core i7 vs. Intel Core i9

Intel® Core™ i7- en Intel® Core™ i9-processoren zijn de meest geavanceerde leden van Intels befaamde Core-serie van high-end computerprocessoren. Systemen met Core i7- en i9-processoren zijn doorgaans duurder dan modellen met mindere chips, maar elke versie biedt voordelen die het overwegen waard zijn, afhankelijk van uw behoeften.

Intel lanceerde zijn Core i7-, Core i5- en Core i3-productlijnen tussen 2008 en 2010 en heeft sinds hun debuut miljoenen van deze krachtige CPU's verkocht. Elke serie heeft aanzienlijke snelheidsverbeteringen en andere verbeteringen gezien dankzij Intels voortdurende opeenvolging van die-shrinks en nieuwe processor-microarchitecturen (Coffee Lake, Sky Lake, Tiger Lake, enz.). De Core i9, die in 2017 werd geïntroduceerd, voegde nog meer kracht toe aan de line-up en kan nu bogen op maximaal 10 cores en 20 threads - een werkelijk indrukwekkende CPU.

De rest van deze FAQ bevat aanvullende informatie om u te helpen bij uw keuze tussen deze twee fantastische Intel-processors. Maar voor we verder gaan, vind je hier enkele snelkoppelingen om je te helpen de kosten en kenmerken van Core i7- en Core i9-pc's van Lenovo te vergelijken:

 • Lenovo Core i7 laptops
 • Lenovo Core i7 desktops
 • Lenovo Core i9 laptops
 • Lenovo Core i9 desktops,

Als het topsegment van de Core-serie niets voor u is, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn goedkopere opties die nog steeds zeer capabel zijn. Ga voor meer informatie naar "Intel Core i3 vs. Intel Core i5" en "Intel Core i5 vs. Intel Core i7".

(Video) Intel Core i7 vs i9 For Gaming – Which Should I Choose? [Simple]

Een vergelijking tussen Intel Core i7- en Intel Core i9-processoren

Alleen al het nummeringsschema vertelt je dat een Intel Core i9 CPU in de meeste opzichten superieur is aan een Intel Core i7. De i9-serie biedt meer cores, meer threads, hogere maximale werkfrequenties (snelheden) en grotere caches. De prijs is echter ook hoger, waardoor de nog steeds zeer capabele Core i7 voor veel kopers een goede keuze zou kunnen zijn.

(Video) Intel Core i3, i5, i7, and i9 CPUs Explained

Vergeet ook niet dat Intels Core CPU's elkaar soms overlappen wat betreft werksnelheden, aantal kernen, enzovoort. Een Core i7 uit het topsegment kan dus voor bepaalde taken en activiteiten even goed zijn als een Core i9 uit het basismodel. Bestudeer altijd zorgvuldig de specificaties van elk nieuw systeem dat u op het punt staat te kopen.

Het is ook goed om in gedachten te houden dat Intel regelmatig nieuwe "generaties" van zijn processorarchitectuur uitbrengt (10th gen, 11e gen, enzovoort). En chips van meerdere generaties zijn soms tegelijkertijd te koop. Dit betekent dat consumenten soms geld kunnen besparen door een laptop of desktop te kopen die wordt aangedreven door een Core CPU van een eerdere generatie met de gewenste specificaties.

Waarom een Intel Core i7 laptop of desktop kopen?

De Intel Core i7 is de "performance" CPU-band van het bedrijf, die zowel hoge verwerkingssnelheden als indrukwekkende multitaskingcapaciteiten biedt. Op Core i7 gebaseerde laptops en op i7 gebaseerde desktops zijn gebouwd voor gebruikers die meer moeten doen dan dagelijks thuis/op kantoor computeren en computerspellen, waarvoor meerdere Core i3- en Core i5-modellen volstaan. Typische Core i7-kopers zouden hun systemen kunnen gebruiken voor het creëren van 3D-animaties en VR-omgevingen, of voor het spelen van high-end videogames met gelijktijdige live-streaming.

Op het moment dat deze FAQ wordt geschreven, beschikken de Core i7-processoren van topklasse over acht cores en 16 threads, waarmee ze een voorsprong hebben op de 4- en 6-core modellen die de meer gangbare Core i5-lijn domineren. Bovendien zorgt de grotere cache op de chip van de i7 ervoor dat meer van uw "werkgegevens" klaarstaan voor verwerking. Met een Core i7 CPU kunt u meerdere veeleisende toepassingen probleemloos laten draaien - met minimale vertragingen. En u bespaart een beetje vergeleken met systemen met de Core i9.

Intel Core i7 PC's: High-level specs

Tabel 1 geeft een overzicht van de specificaties (op hoog niveau) van 10th Gen Intel Core i7-processoren vanaf eind 2020.*

(Video) What is a Core i3, Core i5, or Core i7 as Fast As Possible

Tabel 1 Technische specificaties op hoog niveau van 10 CPU's van het typeth Intel Core i7 (sept. 2020)

Cores/ HyperthreadingBasis FrequentieMaximale Turbo FrequentieCache

Core i7 Laptops
(10th Generatie)

4-8 / Ja

1.00-2.70 GHz

3,80-5,10 GHz

8-16 MB

Core i7 Desktops
(10th Generatie)

8 / Ja

2,00-3,80 GHz

4,50-5,10 GHz

16 MB

*Beschikbare en aangekondigde producten. Sommige SKU's van Intel-processors zijn mogelijk niet beschikbaar voor pc's van Lenovo. Controleer altijd de vermelde specificaties van een systeem dat u koopt.

Intel Core i7 PC's: Kosten, gebruikers en gebruikssituaties

De volgende tekst geeft een brede kijk op de kosten van Intel Core i7 laptops en desktops in vergelijking met andere leden van de Core-familie, samen met de typische gebruikers en gebruikssituaties van deze krachtige CPU:

 • Core i7 PC - Kosten categorie
  • De i7 is het "prestatie" lid van Intel Core merk
 • Core i7 PC - Typische gebruikers
  • Zware multitaskers (zeer veeleisende apps)
  • Competitieve videogamers, vooral als ze ook streamen
  • Ingenieurs en wetenschappers, inhoudsdeskundigen, enz.
 • Core i7 PC - Gebruikssituaties
  • Alles wat een Core i3- en Core i5-gebaseerd systeem kan, plus snellere 3D-rendering (met grotere bestanden), workstation-grade projecten, simultaan PC-gaming/live-streaming, enz.

Als u niet zeker weet welke processor in een bepaalde Lenovo-pc zit, kunt u het antwoord gemakkelijk vinden. Selecteer eerst een specifiek type pc (laptop, desktop, 2-in-1, tablet, Chromebook of workstation) en bekijk dan de specificaties onder elke productafbeelding. Of volg een van de "Meer informatie"-links voor alle details over elke pc die u overweegt.

Waarom een Intel Core i9 laptop of desktop kopen?

De Intel Core i9 wordt vaak Intels processorenlijn voor "CPU-fanaten" genoemd, de early-adopters die altijd het nieuwste en het beste van de industrie eisen. Een desktop of laptop met Core i9-processor is ideaal voor gebruikers die voor hun werk zeer geavanceerde rekencapaciteiten nodig hebben (bijvoorbeeld voor het bewerken van 4K-video). Het is ook populair bij high-end gamers die live-action, multi-player, VR-gebaseerde titels spelen die kunnen profiteren van een CPU met hypersnelle cyclustijden en hoge core-thread counts.

De Core i9 debuteerde in 2017 samen met een nieuwe socket-moederbordcombinatie om hem te ondersteunen. Toen deze FAQ werd geschreven, was de i9 geëvolueerd naar een levering tot10 cores en 20 threads (desktopversie). Hij kost meer dan de andere leden van de Intel Core-familie, maar voor bepaalde toepassingen, games en andere werkbelastingen kan het verschil betekenisvol zijn.

Intel Core i9 PC's: Specificaties op hoog niveau

Tabel 1 bevat de topspecificaties van Intel Core i9-processoren (10th gen) vanaf eind 2020.*

Tabel 1 Technische specificaties op hoog niveau van 10 CPU's van het typeth Intel Core i9 (sept. 2020)

Cores/ HyperthreadingBasis FrequentieMaximale Turbo FrequentieCache

Core i9 Laptops
(10th Generatie)

8 / Ja

2,40 GHz

5,30 GHz

16 MB

Core i9 desktops
(10th generatie)

10 / Ja

1,90-3,70 GHz

4,60-5,30 GHz

20 MB

*Beschikbare en aangekondigde producten. Sommige SKU's van Intel-processors zijn mogelijk niet beschikbaar voor pc's van Lenovo. Controleer altijd de vermelde specificaties van een systeem dat u koopt.

Intel Core i9 PC's: Kosten, gebruikers en gebruikssituaties

Hier volgen enkele algemene verklaringen over de vergelijkende kosten van systemen met Intel Core i9 ten opzichte van modellen met mindere processors, samen met het soort gebruikers (en gebruikscases) dat waarschijnlijk het meeste baat zal hebben bij een geavanceerde Core i9 pc:

(Video) CPU-koopgids - De beste processors van april 2021

 • Core i9 PC - Kostencategorie
  • De Core i9 is de "liefhebber" lijn van Intel Core CPU's
 • Core i9 PC - Typische gebruikers
  • Processor early-adopters
  • Gebruikers van zeer veeleisende software
  • Gamers die altijd het nieuwste/beste willen
  • Workstationgebruikers, serverbeheerders, enz.
 • Core i9 PC - gebruikssituaties
  • Alles wat de mindere Intel-processoren kunnen, plus kernintensieve activiteiten zoals het bewerken van enorme videobestanden, het renderen van complexe technische ontwerpen, fungeren als server, enzovoort.

Nu u weet hoe de Core i7- en Core i9-processoren van elkaar verschillen, kunt u nu uw keuze maken. Beide CPU's zijn zeer geavanceerd en populair bij "power users" over de hele wereld. Voor sommigen is een Core i7-gevoede laptop of Core i7-gevoede desktop meer dan voldoende. Maar voor een select groepje zal een Core i9-gebaseerde laptop of Core i9-gebaseerde desktop een betere keuze zijn.

(Video) Is de Intel Core i9 9900KS de ultieme processor voor gamers?

Intel en Intel Core zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen in de VS en/of andere landen.

FAQs

Intel Core i7 vs. Intel Core i9: hoe te beslissen | Lenovo Nederland? ›

Voor sommigen is een Core i7-gevoede laptop of Core i7-gevoede desktop meer dan voldoende. Maar voor een select groepje zal een Core i9-gebaseerde laptop of Core i9-gebaseerde desktop een betere keuze zijn.

Wat is de beste processor van Intel? ›

De Intel Core i9-12900K is simpelweg de krachtigste CPU op dit moment op de markt (voor consumenten toch). Deze 16-coreprocessor mengt single-core- en multi-core-prestaties op ongeëvenaarde wijze. Daardoor is dit de CPU bij uitstek als je ook bezig bent met content creation.

Welke Intel Core is beter? ›

Computers met Intel Core i5 CPU's zijn prima voor dagelijks gebruik en algemene computertaken, zoals normaal browsen, werken en af en toe gamen. De i7 CPU is beter voor gespecialiseerde, resource-intensieve, prestatiegerichte apps en grotere games. De i7 is ook beter als u veel verschillende taken tegelijk uitvoert.

Heb ik een i7 nodig? ›

Voor basis computergebruik is een Core i3 processor meer dan voldoende. Maak je veel gebruik van je computer en doe je aan gaming, foto- en of videobewerking? Dan is de keuze voor een Core i5 of Core i7 processor verstandig door de extra rekenkracht.

Waarom i9? ›

Core i9: Als je het allerbeste wilt

Vooral voor mensen die content creëren is dit een ideale processor. De Intel Core i9 beschik namelijk ook meerdere processorkernen en kan daardoor meerdere taken tegelijk verwerken.

Welke processor is vergelijkbaar met i7? ›

De AMD Ryzen 7 5800X is gemiddeld ongeveer 15% sneller dan de Intel Core i7 11700K. Als we kijken naar de twee top modellen, de Intel Core i9 11900K en de AMD Ryzen 9 5900X, dan heeft AMD ook hier de leiding. De i9 en Ryzen 9 zijn processoren die gemaakt zijn voor zware workloads.

Wat is de sterkste processor? ›

Prijs-prestatieverhouding processors (december 2022)

De snelste processor in de test, de Ryzen 9 7950X van AMD, is ook nog eens goedkoper dan de Core i9 13900K.

Wat is beter een Core i7 of een Core i9? ›

Een vergelijking tussen Intel Core i7- en Intel Core i9-processoren. Alleen al het nummeringsschema vertelt je dat een Intel Core i9 CPU in de meeste opzichten superieur is aan een Intel Core i7. De i9-serie biedt meer cores, meer threads, hogere maximale werkfrequenties (snelheden) en grotere caches.

Hoe kies je de juiste processor? ›

Processor kiezen

Het vermogen van de processor staat direct in verband met het vermogen van je pc. Een vuistregel voor zowel Intel als AMD is dat hoe hoger het getal in de productnaam is, hoe krachtiger de processor is. Zo is de Intel Core i9 9900 bijvoorbeeld krachtiger dan de 9600.

Waar moet je op letten bij het kopen van een processor? ›

Hoe meer kernen, hoe beter. Het tijdelijk geheugen, ook wel cache genoemd, is het buffer-geheugen van de processor. Hoe hoger de cache, hoe beter. Des te zwaarder je een PC wil belasten, des te meer GHz, cache en cores je nodig hebt.

Hoe oud is i7? ›

Intel Core i7
Intel Core i7-940, socket LGA 1366
Registerbreedte64 bits
FabrikantIntel
Begonnen in2008
14 more rows

Wat is de beste processor voor een laptop? ›

In dit geval raden we je een laptop aan met minimaal een Intel Core i5 processor. Dankzij de ingebouwde turbo en hogere snelheid presteert het beter dan een Intel Core i3 processor. Mocht je voor een AMD processor kiezen, ga dan voor de AMD A10 serie.

Wat is de beste i9? ›

Intel Core i9 12900K: krachtigste gaming processor

De Intel Core 12900K is de krachtigste gaming processor in deze vergelijking. Door de extreem hoge turbosnelheid van 5,2 GHz is de processor geschikt voor zware professionele gaming.

Hoeveel cores heeft een i9? ›

De Core i9-serie heeft 4 tot 18 kernen, tot 24,75 MB cache en boost-clocks tot 5,3 GHz. De Core i9 vervangt de Core i7 Extreme-serie.

Welke generatie Intel processor heb ik? ›

Die generatie is te herkennen aan de cijferreeks in de modelnaam ná het i3/i5/i7. Bijvoorbeeld: Core i3-10300H, of Core i7-8650U. Je herkent de generatie dus aan de hand van het eerste deel van dat getal.

Wat is beter i9 of Ryzen 9? ›

AMD Ryzen 9 7950X3D presteert 5,6 procent beter dan Intel Core i9 13900K. De Spaanse techwebsite HDTecnologia heeft testresultaten van AMD kunnen inkijken waaruit blijkt dat een Ryzen 9 7950X3D-cpu gemiddeld 5,6 procent sneller is in games dan een Intel Core i9 13900K.

Is i7 sneller dan i5? ›

Intel Core i7-laptops en i7-desktops zijn doorgaans sneller en capabeler dan systemen met Core i5 CPU's.

Wat is beter om mee te gamen AMD of Intel? ›

De processoren van Intel hebben gemiddeld een hogere kloksnelheid dan een AMD processor. Dit betekent dat ze beter presteren bij taken waar je één of twee applicaties bij gebruikt. Denk aan kantoorwerk of het draaien van je games.

Wat is een snellere processor? ›

Hoe sneller een processor is, hoe meer berekeningen en aansturingen er per seconde kan verwerkt kan worden. Dus hoe meer taken de processor per seconde kan doen hoe sneller uw computer is. Hierdoor bepaalt hij voor een groot deel de snelheid van een computer.

Welke processor heb ik nodig voor Windows 11? ›

Volgens Microsoft zijn de basisvereisten voor Windows 11 minimaal 4GB aan RAM, 64GB aan opslag, TPM 2.0, Secure Boot en een Intel Core-processor van de 8ste generatie of hoger, een Zen2 of nieuwere AMD-processor of een gangbare Qualcomm SoC.

Welke processor is sneller? ›

Intel processors: Intel Core i3, vs i5, i7, i9

Core i5 – middenklasse; snel bij zware multitasking, geschikt voor fotobewerkingen, en gaming. Core i7 – high-end; nog sneller bij foto- en videobewerking, gaming met hogere framerates. Core i9 – ultimate; snelste processors met veel processorkernen.

Wat is beter M1 of i9? ›

Een beter productieproces stelt de M1 Pro (5nm) in staat om de Intel Core i9-10910 (14nm) te verslaan die te vinden is in de 27-inch iMac uit 2020. De eerstgenoemde heeft een voordeel van +40,68% (single) en +34,30% (multi) ten opzichte van de Comet Lake-chip.

Welke processor heeft de meeste cores? ›

Welke processor moet ik kopen?
Aantal cores
1Processor Intel Core™ i5-9400F 4.106
2AMD Ryzen 5 5600, AMD6
3Intel Core i3 10105F 3.7GHz4
4Intel Core i5 10400F6
1 more row
Apr 4, 2023

Wat is de nieuwste Intel Core? ›

De nieuwe N-serie modellen komen op de markt als 'Intel Processor N100 of N200', maar het topmodel gaat dus Core i3-N305 heten. De N200 modellen hebben vier rekenkernen en moeten tot 28% hogere prestaties leveren dan hun voorgangers.

Hoeveel CPU heb ik nodig? ›

Het verschil tussen AMD en Intel processoren
Computer-Bestel.nlProcessorKloksnelheid*
Basis-SegmentIntel Core i34.0 / 4.6 Ghz
Midden-SegmentAMD Ryzen 53.7 / 4.6 Ghz
Intel Core i54.1 / 4.8 Ghz
Hoog-SegmentAMD Ryzen 73.8 / 4.7 Ghz
4 more rows
Jan 6, 2021

Kun je je processor upgraden? ›

Zoals eerder gezegd, kun je niet verwachten dat je zomaar een processor op je moederbord kunt zetten, aangezien ze elkaar opvolgen in de ontwikkeling. Een snellere processor van dezelfde generatie als de processor die je al hebt, is echter meestal voldoende.

Hoe warm mag een i7 processor worden? ›

Onder gewone omstandigheden wilt u, zelfs bij veeleisende taken als het spelen van een moderne videogame, temperaturen zien tussen de 40 en 65 graden Celsius. Alles binnen dat bereik is normaal en prima. Afhankelijk van het apparaat en type CPU kan dat bereik verschillen.

Wat is beter AMD Ryzen 7 of Intel Core i7? ›

De AMD Ryzen 7 5800X is gemiddeld ongeveer 15% sneller dan de Intel Core i7 11700K. Als we kijken naar de twee top modellen, de Intel Core i9 11900K en de AMD Ryzen 9 5900X, dan heeft AMD ook hier de leiding. De i9 en Ryzen 9 zijn processoren die gemaakt zijn voor zware workloads.

Kan je elke processor op elk moederbord? ›

In principe werkt elk type moederbord op dezelfde manier. We onderscheiden de verschillende soorten moederborden dan eigenlijk ook alleen op het merk processor dat ze ondersteunen: Intel of AMD. Welke processor je kiest bepaalt dus welk soort moederbord voor jou geschikt is.

Wat is de gemiddelde levensduur van een computer? ›

De meeste computers gaan zo'n vier tot acht jaar mee. Dat is mede afhankelijk van diverse aspecten zoals merk, besturingssysteem, grootte van de harde schijf en het type processor. Maar voor elk type, zelfs voor de meest geavanceerde pc's, geldt dat ze uiteindelijk een beperkte levensduur hebben.

Hoeveel kost een Intel Core i7? ›

20% daling!
Intel Core i7-10700K Boxed 1200 socket • Octa (8) core @ 3,8GHz-5,1GHz vergelijkProcessors€ 304,99 20 prijzen 20 winkels
Intel Core i7-10700K Avengers Edition Boxed 1200 socket • Octa (8) core @ 3,8GHz-5,1GHz vergelijkProcessors€ 399,- 3 prijzen 3 winkels
1 more row

Wat kost een Intel i7? ›

I7 processor: - Prijs van: 600 - Prijs tot: 1300 - Type processor: intel core i7 - Intern geheugen: 16 gb - 1 tb of meer.

Hoeveel generaties i7 zijn er? ›

64-bits
ProcessorJaarCodenaam
Intel Core i72008
Intel 2de generatie Core2011Sandy Bridge
Intel 3de generatie Core2012Ivy Bridge
Intel 4de generatie Core2013Haswell
26 more rows

Welk merk laptop gaat het langst mee? ›

Wat zijn de beste laptops? Met de langste levensduur? Er zijn merken waarvan de laptops erom bekend staan dat ze langer dan vier jaar meegaan. Dat zijn Apple, Dell, HP, Acer en Asus.

Wat is de gemiddelde levensduur van een laptop? ›

Gemiddelde levensduur van drie jaar

Gemiddeld gesproken zien we dat de levensduur van een laptop circa drie jaar bedraagt. Rond die periode beginnen de stabiliteit en de prestaties er meestal flink op achteruit te gaan. Ook de batterijen gaan vanaf dan een heel stuk minder lang mee.

Wat maakt een laptop snel? ›

Hoe bepalen we de snelheidsklasse? Voor de snelheid van een laptop vinden wij de processor het belangrijkst. Dit is namelijk het 'brein' van je laptop en bepaalt welke taken deze aankan en hoe snel dat gaat. Het type opslag maakt veel uit voor de opstartsnelheid en hoe snel programma's opstarten.

Wat is de snelste pc? ›

Intel heeft een nieuwe versie van zijn Core i9-processor geïntroduceerd, de Core i9-12900KS. Dit is volgens de chipfabrikant de snelste CPU voor desktop- en laptopomgevingen ooit.

Wat is een goede processor voor een gaming pc? ›

Beste processor voor gaming 2023
 • AMD RYZEN 7 5800X.
 • Intel Core i7-12700K.
 • AMD RYZEN 5 5600X.
 • AMD Ryzen 5 5600G.
 • AMD Ryzen 9 5900X.

Wat voor processor heb ik nodig voor gamen? ›

Hoewel de processor belangrijk is, blijft de grafische kaart het onderdeel dat de meeste invloed heeft op jouw favoriete games. De ondergrens als het om gamen gaat, ligt bij een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor.

Wat is het beste processor? ›

De AMD Ryzen 9 7950X is de beste processor op de markt op het moment met fantastische prestaties, efficiënt energieverbruik en ondersteuning voor de nieuwste DDR5- en PCIe 5.0-technologieën.

Hoe warm mag een i9 worden? ›

Naast een feature-upgrade moet de Core i9 11900K ook voldoende presteren om een aanschaf én de hogere verkoopprijs te rechtvaardigen.
...
Conclusie.
SpecificationsCore i9 11900KCore i9 10900K
Intel Thermal Velocity Boost Frequency5,30 GHz5,30 GHz
Intel Thermal Velocity Boost Temperature70 °C70 °C
25 more rows
Mar 30, 2021

Wat doen processor cores? ›

De CPU core van een CPU is 'het rekencentrum van je VPS', hier worden dan ook alle berekeningen uitgevoerd. Het aantal CPU Cores geeft het aantal serverprocessoren waar je VPS gebruik van kan maken weer en bepaalt de snelheid waarmee je VPS instructies van jouw applicaties kan verwerken.

Wat is het nut van een processor? ›

De centrale verwerkingseenheid (CPU) van een apparaat fungeert als het hoofd daarvan en laat andere onderdelen weten wat er moet doen.

Hoe heet kan een processor worden? ›

De maximaal acceptabele temperatuur van een processor is afhankelijk van het merk en type, maar voor de meeste (grafische) processoren kan gesteld worden dat een temperatuur boven de 50-60 graden Celsius niet wenselijk is.

Welke soorten processor zijn er? ›

Soort processor

De keuze voor het type processor is niet altijd eenvoudig, omdat er zoveel verschillende processors in omloop zijn. Intel heeft bijvoorbeeld de Core 2 Duo, Core 2 Quad en Core 2 Extreme en de Core i3, Core i5 en Core i7. Daartegenover staan bij AMD de Athlon X2, Athlon X3 en Athlon X4 en de Phenom.

Wat is beter i3 of i5 processor? ›

Core i5-processoren, die in 2009 op de markt zijn gebracht en sindsdien een reeks verbeteringen hebben ondergaan, zijn over het algemeen sneller dan hun i3-tegenhangers, waardoor de i5 beter geschikt is voor het maken van media, gaming, multimediaconsumptie, multitasking en andere redelijk complexe computertaken.

Welke processor moet ik kiezen? ›

Het vermogen van de processor staat direct in verband met het vermogen van je pc. Een vuistregel voor zowel Intel als AMD is dat hoe hoger het getal in de productnaam is, hoe krachtiger de processor is. Zo is de Intel Core i9 9900 bijvoorbeeld krachtiger dan de 9600.

Is i9 beter dan i7? ›

Een vergelijking tussen Intel Core i7- en Intel Core i9-processoren. Alleen al het nummeringsschema vertelt je dat een Intel Core i9 CPU in de meeste opzichten superieur is aan een Intel Core i7. De i9-serie biedt meer cores, meer threads, hogere maximale werkfrequenties (snelheden) en grotere caches.

Wat is beter Intel Core of Ryzen? ›

Over het algemeen zijn de Intel Core i5 processoren iets minder krachtig dan de AMD Ryzen 5 processoren. Dit komt door het verschil in de processorarchitectuur. AMD heeft dus een lichte voorsprong in de performance, maar Intel heeft daarentegen weer een onboard graphics card.

Waarom i7 ipv i5? ›

Core processor

Als prijs belangrijk is, zijn de Core i5 processoren van deze twee het goedkoopst. Dat betekent automatisch ook dat de Core i7 processor de krachtigste van de twee is én met de meeste opties uitgerust werd. Dat maakt dat de i7 beter is voor multitasking, games en wetenschappelijk werk.

Wat is het verschil tussen een i3 i5 en i7 processor? ›

Intel Core i3: Standaard processor voor gemiddelde gebruikers. Intel Core i5: Voor actief computergebruik is er de i5, een betere processor dan de i3. Intel Core i7: Voor zwaar computergebruik: de i7.

Wat betekent aantal cores? ›

Het aantal processorkernen

Een processor met 2 kernen noemen we dual-core, een processor met 4 kernen quad-core. Iedere kern kan een verschillende taak oppakken, dus: hoe meer kernen, hoe sneller de processor is.

Videos

1. Intel Core i5 9400F: De ultieme gaming processor?
(Tweakers Tech Hub)
2. INTEL CORE I3 OF I5? MIJN FAVORIETE GAME? - Ask Me 2018 #4 - TechTime
(TechTime)
3. GAME PC Kopen? Dit zijn de fouten die je snel maakt! | TechTime
(TechTime)
4. Hoe macOS op laptop/pc te installeren
(NETVN82)
5. They Listened! - ASUS TUF Gaming F15 Laptop Review (i7-11800H, RTX 3060, 16GB, 144Hz 1080p, FX506)
(Techtesters)
6. Intel Core i7 6950X Broadwell-E review - Hardware.Info TV (4K UHD)
(Tweakers Tech Hub)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 27/05/2023

Views: 5966

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.